onsdag 15 oktober 2008

Nordkorea

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser i en av de stora dagstidningarna att nordkorea utgör ett hot mot västvärlden. Visst det är en kommunistdiktatur utan dess like, som sätter sin egna militära förmåga framför folkets välmående, människor svälter, men nordkorea satsar på kärnvapen. Känns som landet utgör hot mot sig själva mer än var de gör mot omvärlden. Men i dessa bråda dagar när Ryssarna ger sig på Georgien efter i praktiken framkallat konflikten själva och kontakterna mellan USA och Ryssland kallnar, behöver det komma nya bundsförvanter, Indien har börjat få bättre diplomatiskt utbyte med USA medan diplomatin mot nordkorea kallnar.

Kan detta vara ett mycket väl beräknat drag från jänkarna, för att visa Pakistan att man inte sympatiserar med den indirekta beskyddandet av terrorister?

Kanske,

Men anar jag att kontakterna mellan Nordkorea och Ryssland börjar förbättras?, Alla med viss insikt vet att Vladimir (Putin) har en förkärlek till Stalinism, och har arbetat högt uppsatt inom KGB, bara dom var troende kom långt inom den organisationen...

Som en liten humoristisk detalj som är värd och nämnas, är att Nordkorea har förkärlek till begagnad rysk krigsmatriel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar