torsdag 2 oktober 2008

Finanskris

Om du behärskar grundläggande läs och förståelse kunskaper vet du att det är en finanskris i världen. USA är körda i botten, börsen i Ryssland har tappat nästan 50% de senaste månaderna, runtom i Europa börjar staten gå in som delägare för att rädda likviditeten hos banker, för dessa inte ska gå i konkurs.

Sverige säger sig ha ett bra ekonomiskt försvar, mot situationer som denna, vän av ordning kommer ihåg den ekonomiska krisen på 90-talet när Sverige gick på knäna, och numera har man lärt sig påstår man.

Problemet består att ekonomiska motiv är en av de stora anledningarna att inleda en väpnad konflikt. Nu menar jag inte att det kommer att stå en bataljon kedjerökande skyttesoldater från ryssland utanför din ytterdörr när du ska till jobbet i morgon, men när ländernas ledare fokuserar sitt yttersta på att lösa denna konflikt som förövrigt är till viss del upphausad av vår duktiga journalistkår..(ironi) så kommer länder som inte påverkas så mycket av världskonjuktur flytta fram positionerna, och utnyttja desperata industriers vilja att fylla orderblocken, för att förstås öka likviditeten, (läs bofors, Saab osv). Även fast slutprodukten kommer användas i tvivelaktiga ändamål.

Är jag en dåre som har allt för cynisk bild av västvärlden?, har jag för hög tilltro till skurkstater? nja, jag vet inte, men det enda jag vet är att man kommer skylla alla misslyckade politiska beslut fram till 2011 (då kommer jobben!!) på ekonomisk kris och inget annat.

Vad är likheten på en slemmig orm och en stadsminister??- båda är bra på att slingra sig, samt att det kladdar av sig på allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar