tisdag 2 september 2008

Måste Sverige agera motpol mot Ryssland

Den frågan ställde jag mig idag, att Carl Bildt "Mr peace at balkan" måste tydligt internationell fördöma ryssarnas agerande i Georgien. Självklart är det en tämligen obehaglig situation, men den som bekant skriker mest, straffas även hårdast. Jag får svaga vibbar av de svenska protesterna mot Vietnamkriget under 60-70 tal, vilket ledde till ganska avkylda relationer mellan USA och Sverige. Det var Olof Palme som stog bakom protesterna då. Idag, 2008 så står Carl Bildt med sitt "världvana" sett och fördömmer från höger till vänster... Vi behöver inte kyla av de diplomatiska kontakterna med ryssarna, eftersom ryssarna är tämlingen opålitliga, och kan göra ordentliga utspel utan några större interna konsekvenser inom landet. Dock kan det påverka omvärlden ordentligt.... men Carl Bildt inser inte detta, och han har definitivt inte lärt sig hur man agerar konsekvent... Alla kommer väl ihåg när Kosovo utropade sig som självständig stat? detta firades och lyckoordades av mediernas älskling "with a twist" Carl Bildt... allt skulle ju bli så bra.

Vad skiljer egentligen dagens situation mot den situationen?, inget speciellt i min mening, möjligtvis att graden av inbördeskrig inte varit lika stor och omfattande som i de forna Jugoslavien, Kosovo.

Ryssarna har delat ut medborgarskap i den berörda regionen, vilket har hävdats från rysk sida att det var en stor anledning att ingripa- starta krig . Men utdelning av medborgarskap har även skett i Kosovo.

Men som bekant vill Mr Peace visa sig duktig för de stora pojkarna. Problemet är att vi står helt utan Nato om det smäller...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar